Sivut

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappua ja sadetta


Vappupäivä on sateinen täälläkin. Onneksi oli äiti ja brunssitarpeet ja sopivan höperö leffa Netflixistä. Pihalle on sinivoittoisten viikkojen jälkeen ilmestynyt keltaista, yllä kukkiva koreanonnenpensas (Forsythia ovata) joka oli aivan yhtäkkiä näin komean näköinen.

Syreeneissä ja jasmiineissa on paljon silmuja, myös ikivanha omenapuu yrittää. Viime kesänä siirtämäni kirsikkapuut ottivat itseensä, toisessa on vähän silmuja, toisessa ei yhtään. Sen toisen taidan kaivaa ylös. Harmikseni tontin reunoilta löytyi taas pieniä punaisia japanintatarin alkuja, se tietää kaivuuhommia.

Istutin kuitenkin kehäkukkia, ne sai pussin mukaan istuttaa myös viileään. Toivotaan parasta.

Ensi viikolla haen vihdoin multaa, laitan kasvimaan kuntoon. Istutuslaatikollekin on katsottu paikka.

2 kommenttia:

 1. Onpas nätti tuo koreanonnenpensas. En muista sellaista nähneenikään. Ihanasti tämä kevät, jopa tällaisena kylmänä päivänä, innostaa pihamietteisiin. Meilläkin syreenissä on paljon silmuja ja nuoret omenapuumme lupaavat kukkia kaikki kolme. Toivottavasti pölyttyvät hyvin.

  Leppoisaa vappupäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pölyttymisiä teidän omenapuillenne, Katja! Meillä sato jäi viime vuonna aika laihaksi, toivon tältä vuodelta parempaa saalista. Nyt meillä paistaa pihalla jo aurinko, mietin josko lähtisin etsimään mahdollisia piiloistaan lähteneitä kotiloita..

   Leppoisaa iltaa myös sinne!

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.