Sivut

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kesäistä geokätköilyä (ja Instagram)

Siltakätkön haussa.

Ajattelin, että kirjoitan tänne vihdoin pihalla tapahtuneista ihanista asioista tai siitä, miten meille tuli urkuharmoni. Tänään emme kuitenkaan ehtineet tehdä pihahommia, emme myöskään eilen, sillä kaunis sää houkutteli geokätköilemään.

Eilen pyöräilimme noin 30 kilometrin reissun meiltä Teurastamolle ja takaisin. Matkalla kävimme poimimassa seitsemän geokätköä. Mukaan mahtui muun muassa kaksi siltakätköä, joista toisen etsintää näkyy ylimmäisessä kuvassa. Samalla reissulla kiipeiltiin kallioilla, syötiin Teurastamolla loistavaa Jädelinon jätskiä ja haettiin rautakaupasta teollisuusnitoja.

Tänään oli tarkoitus tehdä tosiaan niitä pihatöitä, mutta aurinkoinen sää sai taas toisiin ajatuksiin ja suuntasimme kohti Kallvikia. Kauniilla niemellä oli viisi kätköä, joita lähdimme sitten poimimaan. Monella muulla oli ollut sama suunta ja ranta oli täynnä ihmisiä - ja roskaa. Mielessä kävi, että tänne voisi järjestää vaikka geokätköilijöiden kesken siivousmiitin. Onneksi roskaa ei sentään pahemmin ollut niemenkärjen luonnonsuojelualueella.

Näkymiä läheltä niemennokan Kuningatar-kätköä.

Kätköt alueella olivat oikein mainiossa kunnossa ja kaikki löytyivät lopulta (tosin pari niistä vaati vähän enemmän aivotyötä). Samalla reissulla heitimme myös talviturkit, Pöly kävi kylläkin vain kahlaamassa. Kiinnostavampia olisivat olleet meriharakat, mutta pidimme niihin turvallista välimatkaa. 

Tajusimme myös lähteä sen verran myöhemmin päivällä, että helle ei ollut enää niin tuskainen. Pölykin jaksoi hyvin, mutta autoon palattaessa koira oli aivan rätti ja nukkui koko kotimatkan. 

Ja sitten se Instagram. Päätimme perustaa geokätköily-seikkailuille oman tilin (meille molemmille ensimmäinen instagram-kokeilu) ja nyt kahden päivän aikana on testailtu hommaa toden teolla. Ymmärrän kyllä miksi siihen tupataan koukuttumaan. Meidän löytyy nimimerkin polyezio takaa.

Tikkujalka löysi kepin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.