Sivut

tiistai 27. toukokuuta 2014

Hyvän palautteen kirous

Olen tässä nyt kevään aikana pakertanut maantieteen perusopintoja Turun avoimessa yliopistossa. Turun avoin valikoitui opinahjoksi ensisijaisesti siksi, että siellä a) pystyi aloittamaan opinnot myös kesken lukuvuoden ja b) kurssit olivat verkkokursseja. Satunnaisella valinnalla osui kerrankin oikeaan, sillä kurssit ovat olleet pääsääntöisesti oikein hyviä ja harjoitusten suorittaminen ja palauttaminen toimivaa.

Mistä erityisesti haluaisin Turun avointa kiittää, on kurssisuoritteisiin liittyvien esseiden palautteet. Kaikista kolmesta esseestä olen saanut oikeasti ajatellun ja pitkän palautteen, mahtavaa! Esseekirjoitus on ollut minusta aina enimmäkseen mukavaa ja siksi onkin kiva, että siitä saa myös palautetta.

Ongelma tässä palautteessa on se, että silloin jos essee ei mennyt ihan nappiin (köh, viimeisin esseeni) niin rakentava palaute saa silti hyvälle mielelle ja inspiroi kirjoittamaan esseen uudelleen korotuksen toivossa. Toivottavasti se nyt meni vähän enemmän nappiin, kolmesti en kirjoita.

Nyt voinkin sitten aloittaa sen uuden esseen kirjoittamisen. Tällä hetkellä on menossa Globaalin kehitysproblematiikan kurssi ja siihen liittyvä kehitysmaatutkimuksen essee. Vielä pitäisi tosin lukea Juhani Koposen ja kumppaneiden Kehitysmaatutkimus - Opas perusteisiin (Gaudeamus, 2007). Poiketen tenttikirjoista yleensä tämä on ollut oikein mielenkiintoista ja hyvin kirjoitettua luettavaa.

Niin että siis kiitos Turun avoin yliopisto ja maantieteen porukka siellä, kiva on opiskella teidän siipienne suojassa!

2 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa! Minäkin arvostin aina opiskeluaikana mietittyjä palautteita, niitä oli jopa jotenkin juhlavaa saada. (Toisinaan ihan mikä tahansa palaute kurssiarvosanan lisäksi tuntui hurjalta panostukselta.)

  Kiva kuulla, että opinnot ovat sujuneet jouhevasti. Minä haluaisin opiskella jotain ensi talvena. Ehkä erityispedagogiikan aineopintoja tai sitten psykologian perusopintoja. En tiedä vielä mitä. Katsotaan, mitä keksin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, Suketus! On ilahduttavaa, että jaksetaan kannustaa opiskelijaa ja perustella arvosana muullakin kuin osiosta saatavilla arvosanoilla ja lopullisella arvosanalla. Tai no, tuossakin sentään on ne osio-arvostelut.

   Ja kiitos! Minua nyt houkuttaisi päästä lukemaan myös aineopinnot kenttäkursseineen, katsotaan kuinka se sujuu. Erityispeda ja psyka olisivat varmasti myös kiinnostavia!

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.