Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hulluna Helsinkiin kaupunginmuseossa


Päivän geokätköä jahdatessamme ja kerrankin päiväsaikaan keskustassa liikkuessamme päädyimme siipan kanssa pitkästä aikaa Helsingin kaupunginmuseoon. Tarkoitus oli siis käydä laittamassa nimet kätkön lokikirjaan, mutta kun polttavaa kiirettä ei ollut kävimme pyörähtämässä myös näyttelyssä. Hulluna Helsinkiin -näyttely kertoo Helsingistä kaupunkilaisten muistoja ja lempipaikkoja esitellen. Kurkkamaan pääsee niin Kaivopuistoon, Senaatintorille kuin Linnanmäellekin.

Toisessa kerroksessa tutustutaan kuuluisiin Helsingissä asuneisiin. Muun muassa Aleksis Kivi, everstinna Aurora Karamzin ja pormestari Lars Michelsson kertovat tarinaansa. Toisen kerroksen suosikkini oli kuitenkin Timo Mäkelän piirtämä Rautatieaseman kello, sellaisen ottaisi melkein omaan olohuoneeseenkin.

Toimivaa museointeraktiivisuutta edustaa mainio Vedenneidot-kohde. Linnanmäeltä löytyi 1980-luvulle asti Vedenneitoja, jotka sai tipautettua lepopaikaltaan altaaseen osumalla pallolla tauluun. Myöhemmin neitojen rinnalle kuulemma tuli Ahtejakin, mutta huvi sitten lopulta kiellettiin. Näyttelyssä joka tapauksessa pääsee kokeilemaan omaa tähtäystaitoaan. Ihan helppoa maalitauluihin osuminen ei ollut, mutta kyllähän ne neitosen sieltä lopulta molskahtivat altaaseen.


Näyttely on mukavan ilmava ja kiinnostava ihan pikavilkaisullakin. Lisäksi museoon on vapaa pääsy, mikä on aina nasta juttu. Myös kätkö löytyi poistuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.