Sivut

torstai 13. helmikuuta 2014

Saderetki Ormusmäen linnoitukseen


Eipä ihan heti tullut mieleen, että käytännössä keskellä Malmia sijaitsee ensimmäisen maailmansodan tienoilla rakennettu sotilaslinnoitus. Ormusmäen linnoitusta ympäröivät toimistorakennukset ja asuintalot eikä ohi kävelevä haahuilija välttämättä havaitse koko rakennelmaa, koska minkäänlaisia kylttejä ei ole.

Linnoitukseen vievät teräsovet on hitsattu kiinni ja pahimmille putouspaikoille on laitettu aitoja. Yhdyshautojen seinät on peitetty graffitein ja luolastosta löytyy kertakäyttögrilli ja lasinsiruja. Tämä on sääli, koska kaiken kaikkiaan linnoitus on kaikessa karuudessaan varsin hieno ja hurjan jännittävä paikka.


Me eksyimme linnoitukselle geokätkön perässä. Olimme käyneet kallioilla aiemminkin, mutta Pöly oli silloin mukana eikä koiraa viitsinyt raahata mukana lasinsiruisiin käytäviin. Nyt kalliot olivat räntäisestä lumesta liukkaat, mutta kuitenkin kulkukelpoiset ja kävimme tutkimassa tunneleita.

Jännittävää oli, mutta ei kahdestaan yhtään pelottavaa. Taskulamppu tosin kyllä tuli tarpeen eli sellainen kannattaa ottaa mukaan jos haluaa tutkia paikkaa tarkemmin. Samoin kannattaa varoa kallioilla kiipeillessä, pahimpia paikkoja on aidattu mutta pudotukset ovat korkeimmillaan kymmenen metrin luokkaa.


Ja löydettiin me siis se kätkökin. Ormusmäestä lisää täällä ja kätkökuvaus, jos sitä joku halajaa etsimään, on täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.