Sivut

tiistai 11. helmikuuta 2014

Kirjastojen ihanuudesta

Eilen iski paniikki. Verkkokurssin esseisiin vaaditaan kaksi kirjaa. Toinen löytyi HelMetin kautta, toista ei sen valikoimissa ollut ollenkaan. Enkä ihmettele. Economic geography: A Contemporary Introduction ei välttämättä ole se tyypillisin lainausmagneetti.

Samassa tajusin, että yliopistojen ja korkeakoulujen kirjastoissa varmaan olisi. Ja samalla sain tietää, että ei tarvitse olla edes opiskelija, jotta sieltä saisi lainata kirjoja. Helsingin yliopiston ainoan kappaleen oli joku tosin ehtinyt jo viedä ja varauksiakin oli kaksi, mutta yllätyksekseni Laurean kirjastosta kirjaa löytyi. Ja sieltä sen hain, heti kun mukava virkailija oli tehtaillut minulle kirjastokortin. Mahtavaa.

Kun kerran Tikkurilassa olin, kävin vielä harhailemassa entisessä lähikirjastossani Tikkurilan kirjastossa. Sen hyllyväleissä vietin aikaani noin kolmevuotiaasta lukiolaiseksi asti, sen jälkeen vain harvoin. Kirjastoa oli remontoitu, ainakin lastenosastoa, ja satuin paikalle juuri kun iloinen koululuokka oli siellä tutustumassa. Oli hauska huomata, miten lapset poukkoilivat hyllyväleissä, etsivät kiinnostavia kirjoja ja haalivat lainattavaa. Juuri näin.

Itsekin haalin mukaani vielä kaksi kirjaa, vaikka kotona odottaa pino jos toinenkin. Voihan ne aina uusia, tai palauttaa, tai lainata vielä uudelleen.

Kiitos kirjastot, olette ilo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.