Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014

Geokätköily-retkikunta #3


Hyvät naiset ja herrat, homma on lähtenyt aivan lapasesta.

Löydettyjä kätköjä on 52. Mies antoi minulle joululahjaksi ihanan hienon gps-laitteen, tuollaisen yläkuvassa näkyvän keltaisen Garminin. Sillä näkyy hienosti koordinaatit ja saa tallennettua valmiita geokätkö-listoja ja vaikka mitä.

Joululomalla kävimme kolmella pitemmällä geokätköilyreissulla. Yksi niistä suuntautui Malmin lentokentän ympäri, yksi Otaniemeen ja yksi Puistolaan. Malmin lentokenttäreissulla kävelimme yli 10 kilometriä, löysimme kuusi kätköä, ihmettelimme leutoa säätä ja söimme eväänä olleita kinkkuleipiä. Pölykin viihtyi, etenkin kun päällä oli uusi talvitakki niin ei tarvinnut palella.

Otaniemen reissulla tihkutti sadetta, kaksi kätköä aiotuista jäi löytämättä ja eväätkin unohtuivat (paitsi koiralta) mutta oli silti kivaa. Muutama kätkö löytyi jo ihan rutiinimeiningillä, mutta sen lisäksi muun muassa suoritettiin epäilyttäviä toimenpiteitä parkkipaikalla ja naurettiin kun pitkään etsitty purkki löytyikin ihan yhtäkkiä.

Puistolan reissu oli ehkä eniten tyhjäpäisin. Ensimmäisellä kätköllä T kiipesi puuhun, koska minähän en mihinkään puihin kiipeile, ehei. Välissä muutama tavallinen, sitten noin 6 metrin korkeudessa puussa oleva kätkö. Alas se tuli oikein mukavasti, ei kiivetty, mutta takaisinlaitossa meni reippaasti yli puoli tuntia kun hivutettiin, tai kun T hivutti, purkkia takaisin kuusimetriselle puunrangalla. Kotiin päästyämme saimme vielä mielenhäiriön, jätimme Pölyn kotiin ja kävimme Siltamäestä hakemassa vielä yhden. Siellä minä kiipesin puuhun, kolmesti, koska ensi menin väärään puuhun. Minä, joka ei ole kiivennyt puuhun varmaan 15 vuoteen. Oho.

Lisäksi lähdimme yhtenä iltana ihan vaan nopeesti hakemaan Latokartanosta kätkösarjaa. Päädyimme hamuilemaan metsäisillä kallioilla ja niiden lähellä melkein neljä tuntia, mutta oli kuulkaa hienot maisemat. Viikonloppuna puolestaan "pikku iltakätköilyt" ystävien kanssa muuttui kolmen tunnin samoiluksi Vantaan puolella. Olipa kivaa olla porukalla haahuilemassa!

Että tällaista. Kivaa on, hirmuisen kivaa, ja on tullut ulkoiltua paljon. Toivottavasti jaksetaan tätä jatkaa. Hyvät ovat ainakin ennusteet, pari kaveria on osoittanut kiinnostusta lähteä reissuille mukaan ja löytyipä tuttavapiiristä yksi entinen kätköilijäkin joka haluaisi palata lajin pariin. Mitä enemmän, sitä kivempaa. Nauttikaa ulkoilusta ja uudesta vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.