Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Aina ei jaksa kokata itse: Brunssi Klaus K:ssa ja Lehtovaarassa

Tämä lumikurvailija ei päässyt brunsseille mukaan, mutta pääsi postaukseen koska ruokakuvia ei nyt ole.

Viimeiset kaksi viikonloppua ovat olleet brunssiviikonloppuja. Viime viikonloppuna kävimme ystävien kanssa testaamassa Klaus K:n brunssia ja tänään olimme juhlistamassa äidin syntymäpäiviä Lehtovaaran sunnuntaibrunssin muodossa.

Klaus K

Klaus K -hotellin brunssi tarjoillaan viikonlopun molempina päivinä. Ulkopuolelta hotellin ravintolasalia ei näy ollenkaan, joten ruokaa halajavan on uskallettava marssia läpi hotellin aulan kohti ruokapöytiä. Brunssiin sisältyy alkuruokapöytä, valittava pääruoka-annos sekä jälkiruokapöytä, hinnaksi tulee 35 euroa.

Alkuruokapöytä oli pieni mutta monipuolinen. Pöydän antimista löytyi erilaisia kaloja, smoothieita, bageleiden väsäyspiste, puuroa, munakokkelia ja chilistä tomaattikeittoa. Kalat olivat hyviä, samoin soppa vaikka onnistuinkin jäähdyttämään sen ennen syömistä. Pääruoaksi valitsin ravintolan oman hampurilaisen, jossa oli huippuhyvä pihvi. Sen verran iso tämä annos kuitenkin oli, että hetki piti hengähtää ennen kuin viitsi edes ajatella jälkiruokapöytään siirtymistä.

Jälkiruokapöydästä löytyi erilaisia keksejä, leivonnaisia ja kakkuja. Myös leipäpöytä oli jostain syystä jemmattu tänne ja harmittelin hieman, kun tässä vaiheessa ei enää leipää tehnyt mieli vaikka ravintolan oma ruisleipä kuulemma olikin huippuhyvää.

Loppupeleissä Koon brunssi oli varsin jees. Hieman hiljaista siellä oli, se tosin saattoi johtua myös kellonajasta (meillä oli varaus yhdeltä) mutta eipähän tarvinnut pahemmin odotella. Plussaa hyvästä pääruoasta, miinusta leipien jemmaamisesta ja turhan isosta annoksesta.

Lehtovaara

Lehtovaaran sunnuntaibrunssilla on pitkät perinteet. Vuonna 1916 perustettu ravintola muutti vuonna 1940 Viipurista Helsinkiin ja on siitä lähtien ollut samalla paikalla Mechelininkadun varrella. Hieman syrjässähän ravintola on näin ydinkeskustasta ajatellen, mutta se ei näyttänyt asikasmääriin vaikuttavan. Meillä oli pöytävaraus klo 15 ja silloin ravintola oli noin puolillaan. Myös Lehtovaaran brunssilla on alkuruokapöytä, tilattava pääruoka sekä jälkiruokapöytä, hintaa brunssille kertyy 39 euroa.

Alkuruokapöydässä oli jos jonkinlaista kalaa silleistä loheen ja mätiin sekä erilaisia lihaleikkeitä sun muita. Kaikki oli hyvää. Siippa sai erikoistilauksesta vielä ylimääräisen annoksen mätiä, sillä buffet-pöydässä sitä oli vain valmiina smetana-seoksena. Kyllä kelpasi. Pääruoaksi otin itse loimunieriää suppilovahveroilla, muut oppivat ankanrintaa ja ohrattoa. Kaikki oli hyvää, nieriä lempeän makuista ja kastike mukavan syksyinen. Annos oli lisäksi sopivan kokoinen, eli sen jälkeen jaksoi vielä ajatella jälkiruokapöytää.

Jälkiruokapöytä olikin melkoisen muhkea. Tarjolla oli kolmea erilaista kakkua, crème brûléeta, jonkinlaista mokkavanukasta sekä keksejä. Erityisesti crème brûlée oli aivan loistavaa, samoin porkkanakakku. Vatsa tuli sopivan täyteen ja fiilis oli mainio.

Vertailu

Tässä brunssikisassa Lehtovaara vie voiton, vaikka molemmilla paikoilla oli ehdottomasti omat hyvät puolensa. Lehtovaaran miljöö, ruoka ja hinta-laatusuhde kohtasivat muodostaen mainion kokonaisuuden. Klaus K:ssa ruoka oli hyvää, mutta brunssin esillepanoon voisi panostaa ja tuoda ne leivät sieltä piilosta esille. Kasvissyöjille eivät nämä brunssit kuitenkaan sovi. Molemmissa taisi kyllä olla pääruokiin kasvisvaihtoehto, mutta alkuruokapöytien antimet jäävät laihoiksi jos merenelävien syöminen ei ole mahdollisuus. Molemmat kuitenkin käymisen arvoisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.