Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2013

Geokätköily-retkikunta #1

Vastahakoinen geokoira Pöly.

Viime vuodet on milloin missäkin näkynyt kuhinaa mystisestä geokätköilystä ja sen riemuista. Päätimme tänään, harvinaisena vapaailtana, lähteä etsimään muutamaa lähiseudun kätköä kokeilumielessä. Mukaan lähtivät padi, geokoira Pöly (jonka nimissä meidän geocache-tilimmekin nyt on) ja kynä.

Ensimmäinen kätkö löytyi oikein kivasti ja onnistuimme muiluttamaan laatikon pois kätköstä ja takaisin tietääksemme varsin huomaamattomasti. Uljas geokoira tosin pitkästyi eikä olisi todellakaan halunnut poseerata jonkin typerän purkin kanssa.

Fallkulla-kätkö sen sijaan osoittautui turhan hankalaksi. Padin applikaatio ei löytänyt koko rastia, emme saaneet gps-paikannusta toimimaan ja sitten tuli vielä kylmäkin. Nyt on padiin päivitetty sopiva ohjelma, yritämme myöhemmin uudestaan. Ehkä voisi jopa harkita menevänsä paikalle silloin, kun siellä olisi valoa (pilkkopimeä on huono kaveri).

Lopun niikahduksesta huolimatta kokeilu oli varsin hauska ja jos tätä nyt jaksaisi jatkaa olisi samalla helppoa hoitaa osa Pölyn ulkoilutuksista. Jos oikein luovaksi ryhdymme voisimme jopa jatkaa julkisilla matkustamisen harjoittelua ja reissailla lähialueille bussilla ja junalla.

2 kommenttia:

  1. Tuota geokätköilyä tekisi mieli joskus kokeilla. Ainakin tykkäsin kovasti suunnistamisesta kouluikäisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tänään käytiin tsekkailemassa yksi kätkö Hakaniemessä teatterireissun ohella ja iltakävelyllä yksi lähikätkö. Puhelimen applikaatiolla oli huomattavasti kivuttomampaa kuin padilla.

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.