Sivut

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ainekirjoitus IV: Sankaritarina

Neljäs ainekirjoitushaasteen aihe tuli Arjen takaa -blogin Täti-ihmiseltä. Tällä kertaa pitäisi kirjoittaa

Sankaritarina

Joka arkiaamu kävelen Pasilan aseman läpi. Itäpuolen sisäänkäynnin tienoilla seisoo joka kerralla sama Metroa jakava mies. Hän hymyilee, joka ikinen aamu. Minä hymyilen takaisin. Niinä aamuina kun menen töihin myöhemmin harmittaa, kun en kohtaa häntä.

Juoksen raitiovaunuun, vaihtoväli on yleensä noin kolme minuuttia. Kuski avaa minulle oven. Hymyilen. Jäädessäni vaunusta pois näen salkkumiehen pinkovan suojatieltä kohti raitiovaunua. Minulla ei ole enää kiire, jään takomaan ovenavausnappia. Kohdallani mies pysähtyy hetkeksi, katsoo silmiin ja sanoo kiitos.

Oppilas toteaa sivulauseessa pitävänsä biologian opiskelusta. Totea että sehän on kiva juttu ja samalla sisäisesti tanssin jotain vauhdikasta ja näyttävää tanssia. En ole mokannut ainakaan kovin pahasti. Käydessäni opettajainhuoneessa kollega tokaisee lukeneensa blogiania ja kertoo sen olevan kiva. Kiitän ja hymyilen.

Kaupassa kannan kaikki edellisellä kauppareissulla unohtuneet ostokset kassalle ja ladon ne hihnalle. Myyjä katsoo silmiin, hymyilee, kertoo summan, kysyy otatko kuittia. Hymyilee uudelleen. Kiitos. Ei kuittia tällä kertaa.

Kotona olo alkaa olla aika rätti ja töitäkin pitäisi vielä tehdä. Mies sanoo, että hän voi tehdä ruokaa. Ja tekee. Ja tarjoilee sen pöytään. Jaksaa vielä hymyillä.

Arjen sankaritarinat. Lyhyitä tuokiokuvia, jotka tuottavat parhaimmassa tapauksessa hyvän olon koko päiväksi.

4 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa tuli hyvä olo ja hymy huulille. Itsekin meinasin nimetä oman sankaritarinani arjen sankaritarinaksi, tosin aivan eri näkökulmasta ja eri ajatuksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Äni! Näin J.Karjalaisella kasvatetun lapsen näkökulmasta arjen sankariteot ovat niitä parhaita.

   Poista
 2. Ihana postaus. Tulin ihan kateelliseksi omasta asemamiehestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin lainata asemamiestä, hän ei varmasti pahastu jos joku muukin virnuilee hänelle aamuisin.

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.