Sivut

lauantai 12. lokakuuta 2013

Syysloma alkoi, menin metsään


Eilen se alkoi, syysloma. Juuri oikeaan aikaan. Sekä oppilaat että opettajat alkoivat olla aivan poikki ja työnteosta ei meinannut tulla mitään. Päätin loman alkajaisiksi soveltaa erään viisaan luennoitsijan lausahdusta: jos opettaja haluaa pysyä järjissään, on toisinaan järkevämpää mennä sienimetsään kuin täydennyskoulutukseen.

Niinpä pakkasin sumuisena lauantaiaamuna autoon sienikorin, saappaat ja koiran, hain matkalta äidin ja suuntasin kohti Inkoota. Meillä on siellä salainen sienipaikka äidin kanssa, löysimme sen viime tai toissa vuonna, en muista, mutta kuitenkin.

Ja ilmeisesti aika salaisena paikka oli pysynyt, sillä pienen vaeltelun jälkeen sammalen seasta löytyi suppiksia sekä vähän kantarelleja ja mustatorvisieniä. Metsässä hiihtely teki hyvää ja hirvikärpäsiäkään ei näkynyt. Pöly pomppi ympäriinsä, muttei kuitenkaan lähtenyt kauas harhailemaan vaan pysyi nätisti jomman kumman lähettyvillä. Saaliiksi saatiin noin 10 litraa sieniä, metsässä ehdimme haahuilla noin puolitoista tuntia.


Kotimatkalla kävimme vielä kahvilla Inkoon satamassa nauttimassa syysauringosta ja marjapiirakasta. Ei hullumpi aloitus lomalle, illalla menen teatteriin. Ja kohta syön miehen tekemää suppilovahverorisottoa.

2 kommenttia:

  1. Oi, suppikset. <3 Minä en ole löytänyt hyvää suppispaikkaa täältä Etelä-Suomesta, mutta onneksi suuntaamme syyslomalla lapsuudenkotiini ja siellä äiti ja isä tietävät kaikki parhaat paikat. Ajattelen jo suppilovahveropiirakkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi isät ja äidin tietävät ne parhaat paikat, Katja! Meillä on tosiaan tämä salapaikka Inkoossa, sinne ei ilmeisesti ole kovin moni eksynyt. <3

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.