Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ainekirjoitushaaste II: Mikä meitä yhdistää

Liinan aloittaman ainekirjoitushaasteen toinen aihe on nyt tässä. Aiheen kehitteli Leopardikuningatar.

Mikä meitä yhdistää

Istun sohvalla lauantaipäivänä. Siippa nököttää lattialla ja pelaa Xboxilla Ankronikka-pelin uusittua versiota. Koira nukkuu vieressä, vihdoin rauhoittuneena korvalääkkeen laitosta ja imuroinnista. Olohuoneessa on vaihteeksi suhteellisen siistiä, imuroin juuri. Pöydät ovat edelleen täynnä viime viikonlopun häiden roudauksesta jäänyttä tavaraa, pulloja ja kulhoja, leipäkoreja ja paahdettuja auringonkukan siemeniä.

Kun mietin, mikä meitä yhdistää, on helppo nimetä ensin yhteiskunnan kannalta kiinnostavat seikat. Meillä on yhteinen asuntolaina ja yhteinen koti. Yhteinen sukunimikin nykyään.

Oikeasti tuo edellinen ei ole kauhean kiinnostavaa, eikä siinä roikkumalla varmaan kovin hyvää yhtenäisyydentunnetta saisi aikaiseksi. Todellisuudessa meitä yhdistävät tylsästi kiinnostuksenkohteet. Kumpikin nauttii lukemisesta, supersankarielokuvista, jäätelön syömisestä sohvalla, tanssimisesta ja musikaaleista. Yhdessä tekeminen ja oleminen on kivaa. Ja osataan me tapellakin, yhdessä.

Toisaalta meitä yhdistää myös erossa olo. Kummallakin on omat juttunsa, vaikka ne välillä menevätkin päällekkäin. Toisella on musiikki ja pelit ja ruoanlaitto, minulla teatteri, blogit ja leipominen. Ja kummallakin ne omat piirit ja ystävät, että voi välillä olla poissa toisen jaloista ärsyttämästä.

8 kommenttia:

 1. Apua, mun piti osallistua tähän, mutta unohdin kokonaan! No, ehkä vielä ehtii, ainakin "epävirallisesti". En tietenkään ollut edes kotona, kun huomasin omasta blogivirrasta, että näitä kirjoituksia oli ilmestynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai ehtii, Maria! Pitääkin käydä sitten lukemassa sinun juttusi.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä teidän juttu!

  Maria, mä kävin just etsimässä sun tekstiä :) Kyllä käsittääkseni aineen myöhässä palauttaminenkin on sallittua, mä ainakin odotan!

  VastaaPoista
 3. Kiva teksti! Ja onnea ilmeisen tuoreelle avioparille! Kiitos haasteeseen osallistumisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Leopardikuningatar! Haasteeseen oli kiva osallistua, huippuja tekstejä!

   Poista
 4. Ihana juttu, ja löysin tätä kautta myös Liinan toisen blogin ja luin sieltä jo ehkä kymmenen sataa juttua. Ihan mahtis! Lisäksi kiva haaste!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.