Sivut

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Aina ei jaksa kokata itse: Kuurna

Paljastan teille nyt meidän ravintolasalaisuutemme. Tai ei se varmaankaan ole mikään kummoinen salaisuus, mutta luottoravintolamme kuitenkin. Käymme siellä juhlimassa vuosipäiväämme, tänä vuonna teimme sen kolmatta kertaa. Paikan nimi on Kuurna ja se sijaitsee osoitteessa Meritullinkatu 6.


Kuurna vaikuttaa vilpittömältä heti sinne mennessä. Ulkona on vain pieni kyltti, Ravintola. Sisällä pienessä salissa pöydät on laitettu siististi ja katettu. Henkilökunta on ystävällistä. Liitutaululla näkyvät talon laseittain myytävät viinit ja alkujuomat, toisella puolella päivän erikoisannokset.

Ruokalista vaihtuu viikottain ja tarjolla on myös päivän erikoisannoksia. Ilman erikoisannoksia tarjolla on aina kolme alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa, joista saa valita mielensä mukaan. Koko menu kustantaa 39 euroa, joten hinta-laatu-suhde on oivallisesti kohdallaan.

Käydessämme paikalla elokuun puolivälissä nautin itse ahventartaria, uunisiikaa ja vihanneksia porkkanakastikkeessa ja suklaakakku (jonka hienon nimen olen autuaasti unohtanut) sorbetilla. Mies söi tavallisen tartarin, vasikanposkea ja ahvenanmaan pannukakkua. Kaikki oli jälleen kerran erittäin hyvää. Annokset ovat kaiken lisäksi konstailettoman kauniita ja sopivan kokoisia. Menun jälkeen olo on täysi, mutta ei ylitsepursuava. Lisäksi Kuurnassa keitetään mainiota espressoa.


Tunnelma Kuurnassa on lämmin. Pieni sali, väliseinän takaa kuuluvat keittiön äänet, kattokruunut, sekalaiset astiat ja iloinen palvelu luovat täydellisen kokonaisuuden. Ja se hyvä ruoka. Tänne palaamme uudelleen.

Kannataa myös asioida paikan saniteettitiloissa ja lukea muiden kävijöiden viestit seinältä - ja kirjoittaa omansa. Itse aina unohdan, missä liituja säilytetään, joten kerron sen teillekin. Ne ovat siinä toisessa kynttilätelineessä.n

Arkisin Kuurnassa on kaksi kattausta, lauantaisin kolme. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja ihastumaan (kunhan ette varaa meidän pöytäämme meidän päivänämme).

Eikä yhtään hassumpi ole myöskään samojen omistajien Ateljé Finne, käykää ihmeessä sielläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.