Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2013

Puutarhurikokeiluja


Alan ymmärtää, miksi äitini viihtyy niin hyvin puutarhatöissä. Kiskoin vappupäivänä lähemmäs kolme tuntia vuohenputkea ylös kukkapenkistä ja mieli oli rauhallinen. Tosin jostain syystä mieleeni pompahti jatkuvasti sana bulbouretaalirauhanen, toivon että mielleyhtymä johtuu vain sanan alussa olevasta bulb-osasta.

Taimiosastolla pöhisee myös hyvin, vaikka persilja ja melissa tosin taisivat hieman kärähtää auringossa. Oregano sen sijaan porskuttaa edelleen iloisesti.

Pääsiäismarkkinoilta hankitut tomaattilapset vaikuttavat selvinneen hellästä hoidostani huolimatta ja jos säät jatkuvat tähän malliin pääsevät ne pian ulos. Tosin niille pitäisi ensin ehkä raivata jonkinlainen paikka.. Ja kollega oli tuonut töihin kuukausimansikoita, jotka onnistuin koulimaan omiin ruukkuihinsa.

Niin että tähän se kasvimaa sitten tulisi. Aitakin pitäisi korjata, kun meille olisi ennakkotietojen mukaan tulossa heinäkuussa nelijalkainen perheenlisäys.

Kasvimaan haluaisin tuonne pihan perälle, mutta alaa valtaavat sielläkin ne vuohenputket. Onneksi siinä kohtaa ei tarvitse varoa muita kasveja, joten voin olla rauhassa väkivaltainen lapion kanssa. Tai ehkä vain hoputan T:tä rakentamaan minulle istutuslaatikon. Tänään ainakin istutin nuo sinne kasvimaalle menossa olevat kesä- ja koristekurpitsat (joiden olisi tarkoitus olla sitten hääkoristeita, minä kun en juurikaan askartele).

Taimet viihtyvät erkkerissä hyvin. Etualalla tomaatit ja mansikat.

Haaveilen myös kukista, mutta niiden kanssa ajattelin kokeilla suorakylvöä. Onneksi äidin monivuotiset jaksavat vielä ilahduttaa pihalla ja esimerkiksi suosikkini särkyneet sydämet ovat kovaa vauhtia nousemassa omenapuun alle.

Odotan myös kiinnostuksella, että miten nuo biohajoavat ruukut käytännössä toimivat. Aiemmin olen nimittäin systemaattisesti tappanut kasveja aina silloin, kun ne on pitänyt siirtää ruukusta toiseen. Jos tämä siirto hoituu nyt sillä, että törppään tuon ruukun maan sisään olen erittäin onnellinen.

Särkyneet sydämet.

Huomenna olisi tarkoitus tehdä vähän suurempia linjoja. Äiti lupasi näyttää miten noita ruusuja voisi saksia (ovat nimittäin melko villiintyneitä) ja nyt pitäisi myös päättää minne kirsikkapuun taimet sijoitetaan (minun mielestäni keskellä pihaa ei ole hyvä kasvupaikka).

Kaikki edellisessä kappaleessa mainittu etenee toivottavasti ainakin suunnitteluasteelle samalla kun vietämme Mosa herää!-päivää. Oma panokseni siihen on pihakirppiksen pitäminen ja se, että kävin varaamassa naapurilta jo valmiiksi kuusi munkkia. Sieltä nimittäin saa kylän parhaat.


ps. Lisäksi väliovi saatiin vihdoin korjattua! Jes!
pps. Vietiin myös pitkään eteisessä pyörineet rikkinäiset elektroniikat kierrätyskeskukseen (ja ostettiin ihan liikaa kirjoja).

2 kommenttia:

 1. Aa, Mosa herää on tänään. Voi, kun ehtisi sinne. Meillä oli onneksi eilen oman koulun kevätrieha ja pientaloalueemme väki ehti sinne sankoin joukoin. Seisoin itse buffetissa myymässä, mutta mies toi riehasta kotiin kevään ensimmäisen kukka-amppelin.

  Sinulla on hieno taimiviljelmä erkkerissä! Minä kylvin vain koristekurpitsan ja krassin siemeniä. Tänän vuonna aion laiskotella ja ostaa tomaatit taimina. :) Mutta pihalla marjapensaissa on jo komeat silmut ja omena- ja kirsikkapuissa myös. Luumupuun selviäminen on vielä arvoitus.

  Mukavaa Mosa-päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Oli harmittavasti vähän viileää eikä saatu juuri kauppaa käytyä, mutta sen sijaan tehtiin pihalla vaikka mitä. :)

   Marjapensaat alkavat täälläkin näyttää hyvältä, siirsin juuri mustaherukan vähän parempaan paikkaan ja ensi viikolla siirtelen vähän kirsikoita.

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.