Sivut

torstai 16. toukokuuta 2013

Pihalla kasvaa vaikka mitä (ja minä en tunnista mitään)

 
Etupiha on paljon varjoisampi ja alppiruusut tykkäävät.

Tänään pyörin pihalla paremmissa fiiliksissä kuin eilen. Koska kaikilla naapureilla on niin siisti piha päätin itsekin vihdoin siirrellä ne etupihalla lojuvat risut ja kävyt parempaan paikkaan ja samalla keräilin isompia oksia viikonlopun silppuamisoperaatiota varten. Pihan perältä löytyi myös vanhoja Siisti piha -säkkejä, jonne keräilin kaikenlaista puutarhajätettä joka saanee matkata Sortti-asemalla (avokomposti kun on jo kukkuroillaan).

Samalla bongailin kaikkia uusia tyyppejä, jotka ovat päättäneet tunkeutua maan povesta esiin kukkimaan. Nolointa on, että tunnistan pihalla kasvavista kasveista alle kymmenen. Ja niihin kymmeneen kuuluvat esimerkiksi voikukka ja valko- sekä sinivuokko. Lisäksi tiedän, että kukkapenkkiin on jossain vaiheessa nouseva tuoksukurjenpolvea ja siinä se.

Herra mustarastas oli tänä iltana vahtivuorossa rouvan käydessä ruokailemassa.

Jos satut tietämään jonkun seuraavissa kuvissa näkyvän kukkakasvin nimen, otan tiedon riemusta kiljuen vastaan. Kiitos!

Vuorenkilpi

Kaihonkukka


Lisäksi tutkiskelin kesän sato-odotteita. Omenapuuvanhus puskee ainakin vielä tänä vuonna kovasti lehteä ja marjanalkuja löytyi myös punaherukasta. Lisäksi etupihalta löytyi jo mustikkaa.
Seuraavaksi valun kirjan kanssa kotilomaisesti sohvalle, eivätköhän nämä tämän päivän puuhailut olleet tässä. Aurinkoista loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen on Vuorenkilpi ja toinen Kaihonkukka. (Jes, kerrankin tiedän jotain!) Meilläkin kasvaa Vuorenkilpeä ja siilit tykkää piileksiä niiden lehtien alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maija! Kannatti selvästi laittaa tänne nämä kuvat ja varmasti tulee kesän mittaan lisää. Ja voihan ne siilit taas. <3

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.