Sivut

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Talvista elämää

Talitintit ruokailemassa.

Alkuvuodesta ei kotona ole tapahtunut mitään järin poikkeuksellista. Energiasyöppöinä toimivat tällä hetkellä hyvin työt niin ihan oikealla työmaallakin kuin sitten ne lumiset sellaiset. Tuota lunta on nimittäin pal-jon ja lisää tulee koko ajan. Suurin piirtein olemme onnistuneet pitämään väylät vapaina, mutta välillä laiskuus (sekä flunssa) on iskenyt ja ainoastaan tie portilta kotiovelle on aurattu.

Pihan liukkauteen löysimme muuten mainion ratkaisun. Bauhausista tarttui mukaan EcoTraction nimistä tavaraa, joka vähentää lumen liukkautta imemällä itseensä kosteutta ja tekemällä pinnasta näin epätasaisen. Hyvin toimii ja kaiken lisäksi rakeiden pitäisi vielä olla ekologisia eli toimia lähinnä luonnollisina ravinteina sitten lumien sulettua. Jos asia tosiaan on näin, on tämä kuluttaja tyytyväinen.

Hauskinta tässä talvessa on kyllä ollut tuon lintulaudan tuijottelu. Pihapiirin linnut ovat ottaneet ruokinta-automaatin omakseen ja lippunaru on pitänyt myös oravat kaukana. Tali- ja sinitiaisten lisäksi pihalla on näkynyt punatulkkuja, keltavarpusia (tai -sirkkuja, en ole ihan varma) ja muutamia muita. Tässä taas saa itselleen hyvän muistutuksen siitä, että lintujen tunnistustaitoa olisi kiva pitää yllä (ja olohuoneeseen pitäisi kuulua kiikarit vakiovarusteena).

Viikon päästä olisi tarkoitus vihdoin ja viimein maalata alakerran tuleva vierashuone. Onneksi maalattavia seiniä on vain kolme (yhteen saa jäädä siinä oleva violetti, en edes halua tietää kuinka monta valkoista kerrosta sen peittämiseen tarvittaisiin) eikä huonekaan ole suuren suuri joten urakan pitäisi olla ihan sopiva. Sitten pääsisi vihdoin sijoittamaan tavaroita myös sinne ja laatikkopinot vähenisivät.

Ihanaa helmikuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.