Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Millaista oli teettää hääpuku netin kautta?

Aloin noin vuosi sitten etsiskellä paikkaa, josta hankkia itselleni hääpuku ensi syyskuun häitä varten. Budjetti oli rajallinen, mutta ainoastaan yksi ajatus mahtui päähän: minä haluan samanlaisen tai ainakin samantyyppisen mekon, joka Audrey Hepburnilla on siinä Funny Facen yhdessä kohtauksessa. Piste. (ja minä muuten keksin tämän idean ennen kuin Gleen Rachelilla oli samantyyppinen..)

Kuva: Paramount Pictures

Ulkomaisilta sivuilta löytyi useampiakin mahdollisuuksia tilata, mutta merten takaa tilaaminen jännitti liikaa. Mitä jos mekko onkin ihan hirveä tai ei tule ja kukaan ei vastaa yhteydenottoihin? Sitten löysin suomalaisen Uniikkipuku-yrityksen. Kahlasin internettiä pitkin ja poikin yrittäen löytää palvelusta arvioita, lähes turhaan. Otin kuitenkin riskin, tilasin ja päätin nyt kirjoittaa omasta kokemuksestani, jos joku muu miettii myös sieltä tilaamista.

Uniikkipuvun idea on yksinkertainen: Palveluun lähetetään kuvia tai piirroksia halutusta mekosta ja pyydetään tarjouspyyntö. Jos pyynnön hyväksyy, ottaa tilaaja itse mitat, määrittelee toimitusaikataulun ja sitten vain odotetaan, että mekko saapuu postilla.

Tuumasta toimeen. Saamani tarjouspyyntö oli minulle sopivan hintainen ja palvelu ystävällistä, joten otimme kaason kanssa mitat ja laitoin sormet ristiin. Tilausprosessin aikana luottamus firmaan kasvoi: minuun oltiin useamman kerran yhteydessä mittojen oikeellisuudesta ja varmistettiin esimerkiksi, että puvun väri on varmasti oikea.

Mittojen ottaminen oli varmaan homman haasteellisin puoli. Nyt sivustolta löytyi kuva, jossa näytetään hyvin mistä kohtaa tarkalleen mitat pitäisi ottaa. Itse en silloin kuvaa löytänyt tai sitä ei vielä ollut, mutta onnistui se kirjallistenkin ohjeiden avulla suurinpiirtein oikein. Verkkosivut ovat muutenkin ehkä hieman, hm, alkeelliset, mutta esimerkiksi tilauslomakkeen täyttö ja tarjospyynnön jättö onnistuivat kyllä hyvin.

Mekko saapui tilausaikataulun puitteissa tammikuussa ja viime viikolla pääsin vihdoin sovittamaan sitä kunnolla. Puku on juuri sellainen kuin pitikin ja mitat pitävät kutinsa. Oman mekkoni malli tosin on melko yksinkertainen: siinä ei ole kirjailuja, mutta esimerkiksi selän nyöritys oli tehty hyvin. Saumat on ommeltu siististi ja muutenkin puku on napakka ja kaunis. Uskallan siis suositella Uniikkipukua myös muille siitä kiinnostuneille.

Tämä juttu ei ole maksettu mainos, vaan kirjoitin sen jotta joku muukin yrityksestä kiinnostunut saisi kuulla siitä kokemuksia.

10 kommenttia:

 1. Susta tulee kyllä ihana morsian. Tai siis olet tietysti jo. :)

  Mahtavaa, että kaikkia tällaisia palveluita on. Jokaiselle jotakin, kullekin sopivalla tavalla. Näin sen pitääkin mennä!

  VastaaPoista
 2. Tuleva pukusi vaikuttaa upealta! :)

  VastaaPoista
 3. Vau, voin kuvitella sinut tuontyylisessä puvussa, hieno valinta!

  VastaaPoista
 4. Ihana valinta!! Mie aion itse vuokrata puvun Berliinistä, toivon parasta et kesällä vielä sopiva löytyy. Tuurilla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ja ihan varmasti löytyy, teillä on onni matkassa, mie tiedän <3

   Poista
 5. Oi hieno! Puku on ihan sun näköinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.