Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Villaa neuloen

Ajattelin siirtää myös neulontaprojektini tähän blogiin Kujerruksien sijaan. Tänä syksynä olen neulonut vain vähän ja viimeisimmät työt ovat tässä.

Hihityksen välttämiseksi nämä kuvat kannattaisi ottaa joskus muulloin kuin sunnuntai-iltaisin.

Rakastan huiveja ja kun näin tämän pitsineulekaulurin talven Novitassa oli se tietysti neulottava. Pintaneule on mukavan erilainen muttei vaikea, ja kauluri syntyikin varsin nopeasti kun siitä pääsi jyvälle. Lankana käytin kolme kerää Novitan Sylvia-lankaa (villaa ja silkkiä), jotka olivat vahingossa tarttuneet alekorista mukaan. Ohje löytyy nykyään myös Novitan verkkosivuilta.

Toinen projekti oli joululahja kummipojalle, joka täyttää helmikuussa kaksi. Bongasin ihanan neulotun ja huovutetun lentäjänlakin ohjeen Novitan Syksy 2011 -numerosta. Edit: 18.12. Ohje nyt myös verkossa!


En ole koskaan aikaisemmin huovuttanut mitään, mutta yrittänyttä ei laiteta. Lankana käytin siis Novitan Päkää ja neulomisen hoidin 10 pyöröpuikoilla ja koon 8 virkkuukoukulla. Huovutuksen tein pesukoneessa. Ensimmäinen pesu (40°) jätti hatun vielä hieman isoksi, joten pesin sen vielä uudelleen 60 asteessa, jolloin koko (toivoakseni) muuttui sopivaksi. Hieman vielä venyttelin korvaläppiä ja hyvältä näytti.


Ihanat hevosnapit löysin Nappitalosta, jossa oli todella ystävällistä ja mukavaa palvelua. Suosittelen. Toivottavasti hattu nyt menee pienelle miehelle ja kelpaa käyttöön.

2 kommenttia:

  1. Vautsi, olisipa itsekin yhtä näppärä käsistään (tilailin juuri aikapankista villasukkia, kun en vieläkään itse ole uskaltautunut neulomaan semmoisia). Kuolaan tuota pitsineulekauluriasi. Aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pihi nainen! Villasukat on itse asiassa melko simppelit tehtdä, kantapää ehkä eniten hankaluuksia aiheuttava. Kannattaa kurkata esim. www.kaspaikka.fi-sivusto, jossa käsityönopettajat opettavat neulomaan. Itse opettelin sen sivuston avulla uudelleen joitakin vuosia sitten. :)

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.