Sivut

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Aina ei jaksa kokata itse: Flada 13


Juu, talojuttuja on pitänyt kirjoitella, useampi rästissä, mutta ei nyt ole mukamas ollut aikaa ja näin. Joka tapauksessa olen pyöritellyt jo jonkin aikaa kielen päällä ideaa myös siitä, että koska aina ei jaksa kokata itse on syötävä muualla eli siis yleensä ravintolassa. Ja jotta kuningasidea realisoituisi kävimme tänään syömässä snadissa mut kliffassa bistrossa eli osoitteesta Kalevankatu 13 löytyvästä Flada 13 -ravintolasta.

Olimme saaneet hyvän vinkin, että tableonline-palvelusta saisi vielä ensi viikkoon asti kahdelle Chef's menun yhden hinnalla ja se oli tietysti hyvä kimmoke ravintolan kokeilulle. Ennakkoon olin käynyt Fladassa kerran, silloin tosin vain juomassa calvadosta, mutta mieleen jäi mukava ja kodikas tunnelma.

Tänä iltana Chef's menuun kuului juustoterriiniä saaristolaisleivällä ja punasipulihillokkeella, bataattikookoskeittoa, isopeuran ulkofilettä (sekä bataattifondant, paistetut kasvikset ja bordelaise-kastike) ja pisteenä iin päälle uuniomenapannacotta.

Minulla on jonkinlainen voileipäkakkuvamma, ne eivät yleensä maistu, mutta voileipäkakkumainen juustoterriini kyllä tuli hotkaistua parempiin suihin. Ehkä se oli se saaristolaisleipä ja se hilloke. Bataattikookoskeitto oli myös varsin mainiota.

Isopeuran ulkofile oli todella hyvää ja erityiskiitoksen saavat tämän annoksen osalta paistetut kasvikset. Juuri sopiva rouske ja en tiedä oliko se se bordelaise-kastike vai mikä mutta tykkäsin. T otti tämän kanssa myös lasin suosituspunaviiniä, joka myös oli kuulemma todella hyvää.


Annoskateuteen auttoi onneksi se, että ystävällinen tarjoilija keksi ehdottaa minulle alkoholitonta cocktailia. En tiedä mitä ajatustenlukijoita löytyi Bitter! Bitter! Bitter!:in puolelta, mutta cocktailiin oli osattu laittaa inkivääriolutta, limeä, passionia.. Tykkäsin.

Ehdoton suosikki tällä aterialla oli kuitenkin uuniomenapannacotta. Yleensä pannacotta on minun makuuni vähän liian tönkköä, mutta tässä oli nyt laitettu jotain ravintolan omaa twistiä ja mustikoilla säestetty pannacotta oli sopivan kevyt eikä liian makea.

Viimeistelyyn vielä ihanat espressot ja tämä ruokailija oli oikein onnellinen. Kiitos Fladalle hyvästä ruoasta ja ystävällisestä palvelusta! Ja menkää tekin. Viikonloppuisin myös brunssi, se lienee myös testattava.

ps. Ensi kerralla yritän myös ottaa paremmat kuvat, puhelimeni kamera on melkoisen huono. Pahoittelen.

2 kommenttia:

  1. Mun mummolla oli Fladan paikalla kauppa silloin, kun olin pieni. :) Ja kaverin mies on siellä duunissa.. - Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ollut kivalla paikalla se kauppa, Marskinelia! :) Hyvä ravintola tämä Flada kyllä, kerro kaverin miehelle terkkuja!

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.