Sivut

lauantai 17. marraskuuta 2012

Seinäkukkasia

Hei kaikki, täällä ollaan edelleen. Päivitystahti on ollut nollassa, koska työt ovat vieneet niin paljon aikaa ettei kotona ole juuri ehtinyt tehdä muuta kuin laittaa ruokaa ja nukkua. Pienin askelin kuitenkin edetään koko ajan.

Suurimmat päivitykset täällä kotona lienevät kodin seinille ilmestyneet kolme uutta taulua.

Hankin itselleni syntymäpäivälahjaksi hieman nörttihuumoria. Printti on Aled Lewisin ja kustansi inPRNT-palvelun kautta 20 dollaria. X-Men-sarjakuvia tai elokuvia tuntevat ymmärtänevät vitsin. Suosittelen kurkkaamaan myös muita Lewisin printtejä, upeita! Kehykset ovat Ikeasta, Virserum-sarjaa.


Sain myös mieheltä taulun syntymäpäivälahjaksi, kyseessä on jäljennös eestiläisen taiteilijan Eduard Viiraltin litografiasta Hippos. Ihastuin työhön viime tammikuussa Ateneumin litografianäyttelyssä, mutta työtä ei ollut saatavana niin korttina kuin julisteenakaan. Mies oli sitten ottanut yhteyttä Eesti Kunstimuuseumiin ja sai selville, että työstä ei oltu vielä neuvoteltu jäljennösoikeuksia. No, neuvoteltiin ja kysyttiin oikeudet Eestin kulttuuriministeriöstä ja lopulta meille muutti virtahepoja. Sopimuksen mukaan meillä on velvollisuus kertoa, että alkuperäinen teos majailee Eesti Kunstimuuseumissa.


Ja viimeisenä muttei vähäisempänä meille muutti myös yksi eläinaiheinen taulu. Kirjamessujen antikvariaattipuolelta bongasin Ollin Onni - Antik & Kuriosa -liikkeen, jossa myytiin vanhasta von Wrightien lintukirjojen kuvituksista tehtyjä julisteita. Kauppias tosin informoi, että hän ei yleensä tällä tavalla turmele kirjoja mutta koska kyseessä oli pariton teos tuli siitä nyt tällä kertaa julisteita.

Onnekseni paksusta pinosta löytyi myös kyyhky, jonka kuljetin sitten mukanani kotiin. Kyyhky pääsi nyt majailemaan rappusiimme työhuoneeni viereen.


Nyt painun nauttimaan lauantaiaamiaisesta, ihanaa marraskuista viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ihania uusia tauluja! Ja voi että miten MAHTAVA lahja T:ltä! Ihan sanattomaksi vetää. Hyvällä tavalla siis. Jotkut ne osaavat lahjanhankinnan taidon. (Vaikka ajatushan se on aina tärkein lahjoissa, oli muoto ja lopputulos mikä hyvänsä.)

  Minun pitäisi viedä oma Walt Whitman -sitaattijulisteeni kehystettäväksi, mutta milloin lie saan aikaiseksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, Suketus! :) Ajatus ehdottomasti tärkein ja se tunne, kun keksii toiselle täy-del-li-sen lahjan on ihan parasta. Toivottavasti Whitman pääsee pian kehyksiin ja seinälle!

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.