Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Rän-rän-ränneilyä


Tämä raportti on jo hieman myöhäinen, mutta höpöttelenpä silti sillä tähän liittyy omakohtaista sankaruutta ja vaarallisia tilanteita. Tai ei oikeastaan vaarallisia, mutta kuitenkin.

Syksyn puuhasteluun kuului nimittäin olennaisesti talon rännien puhdistaminen. Työtä oli lykätty eteenpäin jo useamman kerran tikkaiden puutteessa, kunnes löysimme saunan takaa yllätykseksemme kunnolliset ja riittävän pitkät alumiinitikkaat. No, tuumasta toimeen eli ulkokuteet päälle, harjat, hanskat ja vesiletkut valmiiksi ja hommiin.

T sai hommakseen pitää tikkaita pystyssä samalla kun itse kiipeilin (ihan vaan siksi, että se voi sitten ottaa minut kiinni jos tipun). En nyt varsinaisesti pode korkean paikan kammoa, mutta sanotaan nyt vaikka niin että on se kiva, että kumisaappaissa on se korko. Sen saa kivasti tuettua tikkaiden askelmaan eikä tunnu ihan niin paljon siltä että tippuu. Katollakin sai vähän kiipeillä, tai oikeastaan vain eteisen ja erkkerin tasaisilla katoilla. Niissäkin on onneksi sellaiset reunat, niin ei tarvinnut pelätä laskettelevansa sieltä pyllymäkeä alas.

Rännit olivat keränneet ihan kiitettävästi muhjua. Syöksytorvien putsaaminen lieni se hankalin homma, siinä kun sai tunkea käden kyynärpäätä myötä putkeen ja kaivaa ylös mutaisia koivunlehtinippuja. Nyt kuitenkin vetää hyvin, joten marraskuun saati sitten kevään sateita ei tarvitse pelätä. Ja tulipa taas opittua yksi uusi juttu talonhoidosta!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Heh, kiitos Sanna! En olisi kyllä uskaltanut ilman tuota tikasvarmistajaani. :)

   Poista
 2. Voi apua ja hyvä muistus meille (matti ja maija myöhäsille): rännit pitäisi puhdistaa.

  Hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Katja, onneksi ei siis oltu ainoita viimetinkailijoita :)

   Ja kiitos, T tähtäili!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Villasukka kirjahyllyssä! Mekin tykätään <3

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.