Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Suolaista ja makeaa lettuherkuttelua

Tein viikko sitten Helsingin Sanomien ohjeella omenahilloa. Hillosta tuli todella hyvää, mutta purkit loppuivat kesken ja lopulle hillolle piti keksiä joku käyttökohde. Mies ehdotti lettuja, mutta koska meillä on käynnissä vehnätön kokeilu piti keksiä jotain muuta.


Karppaus.infon reseptihausta löytyi ohje amerikkalaisille pannukakuille. Meiltä ei kuitenkaan löytynyt kookosjauhoja, mantelijauhoja kyllä, joten muokkasin reseptistä tällaisen version.

Pienet letut

3 munaa
3 rkl turkkilaista jogurttia
3 rkl voita
3 rkl mantelijauhoja/jauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

Vatkaa munat ja jogurtti. Lisää jauhot lusikallinen kerrallaan ja lisää ruokasooda. Sulata voi mikrossa, sekoita taikinaan ja paista. Paista letut 4-lämmöllä (meidän uunissamme asteikko 1-9) ja hitaasti niin, että lettu on hyytynyt ennen kuin sen kääntää.

Ensimmäisen kerran letut saivat päälleen tätä omenahilloa ja silloin laitoin taikinaan myös noin ruokalusikallisen sokeria. Mantelijauhot antoivat letuille hauskan rakenteen.


Loppuviikosta miehen teki mieli blinejä ja mätiä, joten päätimme kokeilla lettuja myös suolaisen täytteen kanssa ja tuplatulla taikinamäärällä. Ja toimi muuten hyvin! Pikkuiselle Aalto-maljakollekin keksittiin käyttöä, kun käytimme sitä mädin tarjoiluastiana.

Blinien lisäksi meillä oli tarjolla vuohenjuustolla ja pinjansiemenillä täytettyjä viikunoita, ohje on Gordon Ramsayn kirjasta Kevyesti Gordon Ramsayn tapaan. Todella hyviä.

4 kommenttia:

  1. Kaikenlaiset lettuset on ihania, etenkin paksut eli pannukakkumaiset.

    Tein viikonloppuna äkäsiä Chiclingin ohjeella. Hyviä, vaikka niissä käytettiin vehnäjauhoja. Voisi varmaan kokeilla muillakin jauhoilla. Aika samanlainen ohje kuin noissa pannukakuissa, kyllä. Meille maistuu parhaimmin suolaisten päällisten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karoliina, myös minä kannatan pannukakkumaisia. :) Äkäset vaikuttavat aika samanlaisilta, nam. Mulla vaihtelee päivän mukaan että tekeekö mieli suolaista vai makeaa. Creme fraichesta / turkkilaisesta jogurtista on tullut ihan ykköstäyte, sen lisäksi hilloa tms. niin a vot!

      Poista
  2. Näyttää ihanan herkulliselta niin suolaisena kuin makeana versiona! Letut ovat heikkouteni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut kelpaavat minullekin milloin tahansa, pihi nainen. Edelleen pitää kesäisin mökillä ahtaa papan paistamia lettuja niin paljon että melkein tulee paha olo.

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.