Sivut

torstai 18. lokakuuta 2012

Sisäinen marttani ja minä

Minusta alkaa vähitellen sukeutua varsin pätevä keittiöihminen. Tänä syksynä olen harjoitellut säilömistä, liköörin tekoa ja kokeillut uusia tapoja valmistaa omenaa. Paras ystäväni on ehdottomasti ollut Prismasta hankittu omenapora. Miten jaksoinkaan ikinä pilkkoa omenia ilman sitä?

Alkusyksystä taiteilin useampanakin viikonloppuiltana Pumpkin Jamin blogista löytämääni rommi-omenapaistosta. Paistos on helppo tehdä ja rommi tuo hauskan lisän tähän omenaiseen klassikkoon.


Lisäksi testasin kahta erilaista omenahilloreseptiä. Toinen oli ihana Hesarin Omenahillo uunissa ja toisena kokeilin Minnan keittokirjasta löytämääni mausteista omenahilloa. Molemmat hillot onnistuivat mainiosti ja tuosta uuniomenahillosta kirjoitinkin jo myös lettujen yhteydessä.


Omenoita kuitenkin on edelleen, jo melkein riesaksi asti. Paljon olen onneksi saanut annettua ystäville ja kylänmiehille, madonsyömät menivät kompostiin. Ja silti niitä on vielä. Piti siis keksiä jotain uutta kokeiltavaa ja kuin tilauksesta Siskot kokkaa -blogissa esiteltiin täydellinen omenapiirakka. Ja se piirakka todella on täydellinen. Itse tein pohjattoman version Arabian isoon vuokaan ja tässähän se on taas päivässä jo melkein syöty.Se vaan on todella hyvää. Viikonloppuna meille tulee brunssivieraita, ajattelin leipaista sinne toisen samanmoisen.

Kesän lopussa minulla oli myös ongelma marjojen suhteen: omalta pihalta tulevien kanssa ei ollut hätää, mutta lisäksi punaisia ja mustia viinimarjoja kulkeutui meille myös mökiltä. Ja eiväthän ne tietenkään sitten kaikki mahtuneet pakastimeen, joten mikäs muukaan avuksi kuin likööri. Koska en ole koskaan liköörinvalmistusta kokeillut päätin etsiä itselleni mahdollisimman helpon ohjeen. Se löytyi täältä.


Ja ihan hyväähän siitä tuli, maistuu lähinnä vahvalle mustaherukkamehulle mikä lienee ihan positiivista. Pullot saavat nyt jäädä hyllyille kypsymään, saa nähdä miten maku kehittyy odotellessa.

Suosittelen muuten muillekin säilöntänoviiseille Marttaliiton sivuja, sieltä löytyy mainioita ohjeita ja vinkkejä. Ja kivat etikettitarrat on muuten myös hankittu Prismasta.

4 kommenttia:

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.