Sivut

lauantai 13. lokakuuta 2012

Puutarhaunelmia


Ensinnäkin tiedotus: japanintatar on todellakin hirvein kasvi ikinä. Ja sanon tämän, vaikken vielä olekaan käynnistänyt laajamittaista sotaa vuohenputkien kanssa.

Jaa miksikö? Kaivoin viime viikonloppuna maasta yhteensä noin kahdeksan metrin verran kyseisen kasviksi itseään väittävän avaruusolennon juurakkoa. Olen aivan varma, että tuo "kasvi" on oikeasti jokin ulkoavaruudesta saapunut olento, joka yrittää valloittaa maailman viemällä ensin tilan kaikilta muilta kasveilta.

Kaivuutyö tuotti toivottavasti riittäviä tuloksia, sillä siirsin piskuisen jalopähkinän taimemme entisen tatarmetsikön tienoille. Toivon, että jo aikaisemminkin sitkeyttä osoittanut puunuorukainen selviäisi myös tästä. Multa ainakin on nyt muhevaa ja möyhennettyä ja juomaksi sai kaivovettä. Ainakin nyt viikon jälkeen tyyppi on vielä hengissä.

Lisäksi raijasimme viime viikon puhdetöinä myös peräkärryllisen risuja jätteidenkäsittelylaitokselle. Tosin  hieman mutkan kautta. Aamulla heräiltiin rauhassa ja katseltiin että jaa, moneltas Sortti-asemat menevät tänään kiinni --- ai ne eivät ole viikonloppuisin auki ollenkaan. Paniikki, peräkärry lainassa vain sunnuntaihin, onko jossain lähistöllä auki olevaa asemaa? Lohjalla on, se menee kiinni klo 12. Nopea katsaus kelloon, 10.20, pakko juoda kahvit ensin ja syödä jotain, ja sitten matkaan.

Vähän hikoilutti, mutta ehdimme Rosk'n'rollin porteille viittä vaille 12. Luukulla todettiin ystävällisesti, että asema menee 5 minuutin päästä kiinni, mutta saimme kuitenkin luvan viedä risumme ison kasan jatkoksi. Huh. Iso kiitos siis Lohjan suuntaan.

Tällä viikolla olikin sitten kompostin kokoilua ja rännien putsausta, niistä myöhemmin. Mukavaa syysviikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ihan minun kodon lähellä on tullut siis käytyä. :)

  Jos siellä Rosk'n'Rollilla on Jimi ollut luukulla niin varmasti on ollut hyvä palvelu.

  t. Tiia P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenista Tiia! En tiedä meitä palvelleen henkilön nimeä, mutta mukava nuori mies siellä luukun takana oli. :)

   Poista
  2. Oli juurikin kyseinen henkilö. :) Kysäisin itse ja välitin kiitokset kanssa sinne päähän.

   Poista
  3. Kiitos paljon välitystyöstä! Mukavaa, että palaute meni perille.

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.