Sivut

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kuumat paikat


Kaikki alkoi siitä, kun huomasimme yhden saunan ohuista putkista haljenneen talven aikana. Ei siinä mitään, pikkujuttu, vaihdetaan.

Arvaatte varmaan, että totuus olikin sitten vähän erilainen.

Ensinnäkin huomasimme, että saunan paneloinnin ja seinän väliin ei ollut jätetty kunnollista ilmarakoa. Lisäksi toisessa kohdassa seinää panelointi oli mennyt ns. rullalle, eikä sitä saatu enää vasaroimalla kunnolla paikalleen. Laitetaan siis paneelit vaihtoon.

Toiseksi tajusimme kurkata myös boilerin tilaa siinä vaiheessa, kun sen alla olevissa paneeleissa oli hieman hometta. Ja niinpä niin, koko boileri oli mystisesti ruostunut puhki. Toisaalta, olipa se pömpeli vanha kuin mikä joten ei mikään ihme.


Kaikki nämä havainnot oli tehty sinä aikana, kun minä olin töissä ja kotiin palatessani havaitsin keskellä pihaa huojuvan kasan vanhoja paneeleja ja onnesta puhisevan miehen, joka oli päässyt remonttihommiin. Mikäs siinä, ei ole iso remontti kun työn alle joutuisi kuitenkin vain pesutila ja sauna saisi olla miten on.

Vaan eipä jäänyt tähän.

Emme saaneet kovin hyvin sovittua yhteneviä aikatauluja remonttiapuna olleen appiukon kanssa ja sitten katosivat putkileikkurit ja paneelit piti sahata ja pora ei ylettänytkään seinän läpi sähköjen vetämiseksi ja. Mutta tuli siitä valmista elokuun lopulla, lopussa kiitos seisoo, ja nyt melkein kaikki vanhat paneelit on sahattu saunapuiksi.

Vaikka siis kesti niin kannatti odottaa. Isot kiitokset mainiona apuna toimineille appivanhemmille ja T:lle reippaudesta. Minä osallistuin töihin lähinnä vain levittämällä Saunasupia ja laittamalla eristeitä T:n kanssa ja nautin lähinnä työn hedelmistä eli muun muassa isommasta boilerista, jonka vesimäärällä minäkin saan pestyä hiukset saunan puolella.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli juuri viiko sitten pihalla hyvin saman näköistä, mutta meillä esillä olivat pannuhuoneen mystiset pytyt ja säiliöt. Nyt on tyhjää. Vielä vähän puretaan ja ehkä sitten jo rakennetaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isch, I feel your pain marjis. Onneksi hiljaa hyvä tulee ja meilläkin katoaa pihalta huomenna vihdoin loput paneelipalat!

      Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.