Sivut

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ninjaiskuja pihapiirissä


Ehdin vihdoin tehdä kotona myös vähän pihatöitä, siis muuta kuin kehottaa T:ta ajamaan nurmikon. Vietin puolivapaapäivää ja sen aikana ehti hyvin parturoida yhden pensaan saapuvan  ilmalämpöpumpun tieltä ja tehdä ensimmäisen vastahyökkäyksen japanintatarta vastaan.

Viheliäinen japanintatar ei ole kuulemma tullut pihallemme istutuksen tuloksena (sanoi äiti), joten ilmeisesti tämä sadan hankalimman tulokaslajin ryhmään kuuluva kasvi on saapunut pihapiiriimme jostain naapurustosta. Ei sillä, kasvi on ihan nätti, parimetrinen ja bambumainen, mutta itse haen pihallemme jotain muuta kuin japanilaista tunnelmaa.

Siis tuumasta toimeen ja oksasaksilla "bambut" pinoon. Varsin pitkäksi venähtäneet tatarit muodostivatkin loppupeleissä varsin kunnioitettavan kasan pihan perälle.


Homma jatkuu myöhemmin juurakoiden ylöskaivamisella, sillä internetin ihmeellisessä maailmassa neuvottiin että se on hyvä lisävarotoimi. Hankalaa tästä pirulaisesta on kuulemma eroon päästä, mutta aion silti puolustaa punaviinimarjapensaittemme ja omenapuidemme elintilaa.

Ensi viikolla äiti ehtii tulla katselemaan pihaa kanssani ja aion tehdä itselleni jonkinlaisen kartan että mitä tuolla nyt on missäkin ja mitä ensi vuonna ja minne kasvimaa ja mitä kaikkea. Alan vähitellen ymmärtää, mistä se puutarhanhoidon terapiavaikutus kumpuaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.