Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Avoin kirje Ikean suunnittelija Mikael Warnhammarille


Hyvä Mikael Warnhammar

Arvostan kovasti sitä, että olet suunnitellut Ikealle TAG-nimiset vetimet oviin tai laatikoihin. Pyöreä metallimuotoilu on oikein kauniin näköinen ja tuntuu mukavalta kädessä.

Mitä sen sijaan en arvosta on vetimellesi valitsemasi mitta. Jos asentaja, tässä tapauksessa siis minä ja toinen puoliskoni, joutuu itse mittaamaan vetimen paikan sitä ei tee kovin helpoksi mitta 128 mm. Olisiko se pilannut koko harmonian, jos mitta olisi ollut vaikka 130 mm? Olisiko?

Ystävällisin terveisin,
Linnea

***

Totta puhuen saimme kyllä kaikki viisi vedintä suhteellisen kivuttomasti paikalleen. Yhden vetimen tapauksessa jouduimme poraamaan reikää suuremmaksi pienen mittausvirheen vuoksi. Laatikoiden vetimet eivät ehkä ole matemaattisen suorassa, mutta kyllä ne puolihumanistille kelpaavat.

Kaapin ovien vetimien laittaminen meni vielä paremmin, otin avuksi vielä maalarinteipin. Muistin sentään tarkistaa, että jo paikoilleen asennettu hyllylevy ei ollut porauskohdan takana.

Tämän kokemuksen perusteella en kyllä aio edes opetella poraamaan. Voin mitata niitä etäisyyksiä ja sitten jupista kun meni pieleen.

Mutta laitanpa sitten tuosta koko keittiötasosta postausta myöhemmin, se on aika hieno.

4 kommenttia:

 1. Tulee oma keittiöremppa (taitaa olla juuri samat kaapistot meilläkin!) mieleen viime kesältä.. Yksi kaapinovi meni meillä kokonaan pilalle, vetimen reikä tuli ihan väärään kohtaan, auts..

  Jos joskus vielä tarttee porata rivoille reikiä, niin kannattaa tehdä sellainen muotti puunkappaleesta mihin on oikealle korkeudelle ja leveydelle porannut reiät. Muotin läpi on suht iisi porata reiät oikeille paikoille (ainakin teoriassa ;)

  Tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma! Joo, tästä sapluunaideasta kertoi myös T:n työkaveri.. tietysti päivä näiden asennuksen jälkeen. Mutta ovat nuo kemistille ihan tarpeeksi suorassa olevat vetimet, onneksi en ole matemaatikko. :) Kiitos!

   Poista
 2. Voih, minä olen ulkoistanut itteni jo aikapäiviä sitten mitä tulee Ikean huonekalujen yms. kasaamisesta, hermoni ei yksinkertaisesti kestä. En voi kieltämättä kyllä sanoa että miehenikään innosta kiljuen niitä kasaa..Yleensä kun niistä pakkauksista tuppaa meidän kohdalla aina puuttumaan joku suht elintärkeä ruuvi tms.
  Mutta innolla odottelen keittiökuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin Jenni lähinnä pitelen ja ojennan asioita, mies hoitaa ohjeiden tulkkauksen ja sen varsinaisen kasaamisen. Vaikka kyllä minäkin tarvittaessa, kaksi pikkuhyllyä osasin itse (vaikka yhden naulan tökkäsin ensin väärin). Huok. Mutta kyllä tää tästä valmistuu, keittiöön tuli tänään puolivahingossa yksi seinänkaistale vihreäksi. :)

   Poista

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.